Ungerådet vil undersøge trivslen blandt kommunens unge

Ungerådsmedlemmerne faciliterede mødet med politikerne fra Økonomiudvalget. Ungerådet præsenterede bl.a., at de særligt har fokus på kommunens børne- og ungesyn, mobilitet og mistrivsel. Foto: Billund Kommune
dato

Under et møde med Billund Kommunes Økonomiudvalg den 18. juni præsenterede Ungerådet deres fokusområder. De planlægger blandt andet at undersøge trivslen blandt unge i Billund Kommune.

Det var ikke et helt almindeligt Økonomiudvalgsmøde, der blev afholdt den 18. juni. Politikerne fik nemlig besøg af Ungerådet, som er en samling af unge, der gerne vil have indflydelse på unges liv i Billund Kommune. Gennem Ungerådet får medlemmerne erfaring med demokrati og med at udtrykke deres holdninger.

Det var derfor også Ungerådsmedlemmerne, der faciliterede mødet med politikerne fra Økonomiudvalget. Ungerådet præsenterede, hvad de særligt har fokus på for tiden, og de nævnte blandt andet kommunens børne- og ungesyn, mobilitet og mistrivsel.

Ungerådet er særligt optaget af, at trivslen blandt unge på landsplan er nedadgående, og de planlægger derfor at sætte gang i en undersøgelse af trivslen blandt unge i Billund Kommune.

”Vi er unge, og vi forstår hinanden, så derfor vil vi gerne spørge ind til trivslen blandt andre lokale unge. På landsplan ser vi nemlig flere og flere, der er ensomme, savner et socialt fællesskab og er alt for optagede af deres skærme. Men før vi ved, hvor vi kan sætte ind, skal vi have undersøgt, hvordan billedet ser ud her i Billund Kommune,” siger 16-årige Iulian Cigoreanu, formand for Ungerådet i Billund Kommune.

Efter mødet var der arrangeret fælles madlavning, hvor menuen stod på mexicanske tacos. Under madlavningen opstod der nogle rigtig gode snakke mellem Ungerådet og politikerne.

”Jeg vil gerne sige tusind tak til Ungerådet for en rigtig god dialog. Det er altid en fornøjelse at blive udfordret på den traditionelle måde at tænke møder på, og jeg synes, at de har fat i noget rigtigt vigtigt. Både som borgmester og mor til tre er jeg enormt optaget af, at vores børn og unge trives. Derfor bakker jeg meget op om den undersøgelse, som Ungerådet vil igangsætte. Det giver nemlig rigtig god mening, at det er lokale unge, der undersøger de lokale unges trivsel,” siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Fakta om Ungerådet

  • Ungerådet kan løfte emner i det politiske system og kæmper for det gode ungeliv
  • Rådet har 25 pladser, og arbejdsperioden går fra oktober til oktober
  • Unge mellem 13 – 25 år kan søge om at være medlem
Kilde: Billund Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.