Skole OL-finalen er på børnenes præmisser

Ligesom de voksne OL-atleter skulle der selvfølelig bides i guldmedaljen. (Foto: Billund Kommune)
dato

Eleverne fra specialtilbuddet Drive oplevede i dag Skole OL i egne omgivelser med deres eget mini-OL, hvor de på egen skole deltog i sjove og spændende discipliner. Og som noget helt nyt i år deltog de både tirsdag og onsdag i motionsløbet og indmarch til Skole OL-finalen i Billund Idrætscenter sammen med tusindvis af børn fra hele Danmark. 

Mere end 7.400 glade børn og unge fra hele Danmark deltager i disse dage i Skole OL-finalen i Billund Idrætscenter. Og det er ikke alle børn, der har let ved at rumme en dag, hvor det hele er anderledes og samtidig skulle forholde sig til tusindvis af andre børn.

Det afholder dog ikke specialtilbuddet Drive fra at deltage i Skole OL-finalen på børnenes præmisser. Hele ugen har nemlig stået i Skole OL’s tegn.

I dag gentog de sidste års succes med et mini-Skole OL i egne omgivelser, hvor der i dag var gang i OL-discipliner som hockey, kartoffelstafet, kryds og bolle-stafet, roning og speedbounce. Derudover har eleverne fra Drive som noget nyt i år været en del af både indmarchen og motionsløbet til tirsdagens og onsdagens finale i Billund Idrætscenter.

"Det har været en fantastisk dag for eleverne, hvor vi har fået lov til at opleve Skole OL-stemningen. Det nye skridt i år, hvor vi deltog i indmarchen og motionsløbet, har virkelig fungeret godt. Mange af børnene blev også på pladsen i længere tid, end vi havde planlagt og er kommet hjem med smil på læben og har haft en skøn oplevelse. Så det har været en rigtig børnefest, som vi har været rigtig glade for at deltage i," siger Emil Egelund, viceskoleleder på Drive.

Til dagens Skole OL på Drive var der stillet udstyr, merchandise og medaljer til rådighed fra Billund Kommune og DIF Skole OL. Der var grin og glæde at spore over hele linjen i de forskellige discipliner, hvor eleverne til sidst sluttede dagen af med medaljeoverrækkelse og nationalmelodi.

"Skole OL skal være på børnenes præmisser. Derfor er jeg simpelthen så glad for, at eleverne fra Drive igen i år har haft en fantastisk dag med deres eget mini-OL i egne omgivelser. Det er dejligt at opleve, hvordan de tager nye skridt og udvikler sig ved at blive inkluderet i både indmarchen og motionsløbet," siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Hos DIF Skole OL er man glad for at opleve, at Skole OL-finalen er med til at inspirere.

"Det gør mig så glad at opleve, hvordan Skole OL-finalen kan inspirere børnene fra Drive til at holde deres eget mini-OL, så de også har mulighed for at få del i den stemning og olympiske fællesskabsånd, der er til Skole OL-finalen. For hos DIF Skole OL er der plads til alle børn”, siger Janni Thrane, projektleder fra DIF Skole OL.

Fakta som Skole OL-finalen

  • I alt 2.076 børn fra 97 klasser deltog i dagens Skole OL-finale i Billund Idrætscenter
  • Mere end 7.400 børn fra 4.-8. klasse fra hele Danmark indtager Billund Idrætscenter til dette års Skole OL-finale den 11.-14. juni
  • Billund Kommunes værtskab er muliggjort med støtte fra Ole Kirk’s Fond
Kilde: Billund Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.