Nu åbner den nye cykelsti mellem Filskov og Sdr. Omme

Foto: Billund Kommune. Nu åbner den nye cykelsti mellem Filskov og Sdr. Omme
dato

Projektet har ikke været helt uden udfordringer, men nu er den nye cykelsti mellem Filskov og Sdr. Omme endelig klar til indvielse.

I 2021 indviede Billund Kommune de første par kilometer af en dobbeltrettet cykelsti mellem Filskov og Sdr. Omme, og nu kan vi altså se frem til at indvie den sidste strækning, så man fremover på en god og sikker måde kan snuppe cyklen mellem de to byer.

”Cykelstier skaber tryghed. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi nu kan indvie endnu en cykelsti – denne gang til glæde for cyklisterne mellem Filskov og Sdr. Omme. De to byer ligger kilometermæssigt ikke langt fra hinanden, og nu bliver der et endnu større incitament til at lade bilen stå og hoppe på cyklen, hvilket er godt både for sundheden og miljøet,” siger Simon Nicolajsen Jørgensen (S), formand for Teknik-, Plan- og Kulturudvalget.

Indvielsen finder sted torsdag den 14. december kl. 15.30 – 17.30. Her vil et lokalt cykelhold hjælpe udvalgsformand Simon Nicolajsen Jørgensen (S) med at ’klippe snoren’ og indvie den nye asfalt. Det hele foregår ved cykelstiens start lige inden byskiltet på Vejlevej i Sdr. Omme.

Alle interesserede er velkomne til at komme forbi, og alle er desuden velkomne til at tage egne cykler med og afprøve den nye asfalt. Der vil blive serveret lidt at varme sig på.

Projektet har undervejs været udfordret af blandt andet et særdeles vådt vejr. Derfor færdiggøres arealerne udenfor cykelstien også først til foråret, når vejret tillader. I den forbindelse fjernes større sten og rødder, ligesom der sås græs på rabatterne langs cykelstien.

Cykelstien er etableret med et tilskud fra Vejdirektoratets Cykelpulje, der dækker 50 procent af den samlede anlægsudgift, mens de resterende 50 procent dækkes af Billund Kommune.

Kilde: Billund Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.