Million til projekter for udsatte i Region Syddanmark

PR Foto
dato

22 organisationer har netop fået den glædelige nyhed, at de har fået del i 1 mio. kr. til deres projekt for udsatte i Region Syddanmark. Pengene kommer fra LB Foreningen, som hvert år uddeler en mio. kr. til lokale og regionale projekter. Der blev i gennemsnit uddelt 45.454 kr. per projekt. Det største beløb var på 93.710 kr. og det mindste på 11.000 kr.

Udflugter for sårbare unge i Tønder, idræt for sindslidende i Varde, kærlige måltider for udsatte unge i Odense og en morgencafe for hjemløse i Esbjerg er overskrifterne på nogle af de mange projekter, der blev tilgodeset, da LB Foreningens lokale uddelingsråd i Region Syddanmark valgte de konkrete aktiviteter, der skulle støttes.

”Vi vidste godt, at vi havde et superstærkt civilsamfund i Region Syddanmark, men alligevel er vi blevet positivt overrasket over det store engagement og de mange ildsjæle, som har leveret over 100 rigtig gode ansøgninger. Vi måtte skuffe mange, men vi er meget tilfredse med at kunne støtte 22 forskellige projekter, som vi er sikre på gør en kæmpeforskel for udsatte borgere i regionen, ” siger Ulla Frese, delegeret i LB Foreningen og del af uddelingsrådet i Region Syddanmark.

Den største donation var på 93.710 kr. til Red Barnet i Esbjerg og deres arbejde med at skabe spændende oplevelser og fællesskaber for udsatte børnefamilier og den mindste var til Aflastningstjenesten i Esbjerg og Varde som får 11.000 kr. til at arrangere middage med frivillige besøgsvenner og deres besøgsværter.

Der blev bl.a. også midler til Cafe Parasollen i Vejle, som fik 55.400 kr. til sit arbejde med mennesker i udsatte livspositioner, og til BROEN Svendborg, som fik 25.000 kr. til deres arbejde med børn og unge, der mangler midler til at komme til idræt.

I alt modtog LB Foreningen i Region Syddanmark 102 ansøgninger til en samlet ansøgningssum på knap 10 mio. kr.

De valgte projekter i Region Syddanmark er:




Kilde: LB Foreningen
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.