Grindsted får ny street food-festival

Der bliver rig mulighed for smagsoplevelser fra nær og fjern, når der er street food-festival i Grindsted i sensommeren. (Foto: Mad og Kultur)
dato

Til Grindsted Festuge sættes der blus under en helt ny madfestival, Grindsted Streetfood Festival, som forventes at tiltrække op til 10.000 sultne gæster fra hele regionen. Ud over gademad fra hele verden, er der også livemusik med bl.a. Zididada og Rasmus Nøhr samt aktiviteter for store og små på programmet. Fra arrangørerne lyder en særlig opfordring til lokale aktører om at byde ind og blive en del af festivalen.

Fra 30. august til 1. september kan borgere og besøgende sætte tænderne i retter fra nær og fjern til Grindsteds nye street food-festival, der afholdes i forbindelse med Grindsted Festuge. Arrangøren bag den populære Festuge, byder den nye festival velkommen. Jan Poulsen fra Festugens bestyrelse siger:

“Der er ingen tvivl om, at den nye gademadsfestival bliver et trækplaster, og vi forventer ikke mindst, at det vil lokke endnu flere gæster fra oplandet til festlighederne. Street food-festivalen vil give ny puls og liv til Festugen, der i år holdes for 15. gang.”

En platform for lokale aktører
Der er tradition for, at det lokale forenings- og kulturliv engagerer sig i Grindsted Festuge. Borgmester i Billund Kommune, Stephanie Storbank, siger:

”Som borgmester er jeg stolt over det engagement, jeg oplever i Grindsted, hvor masser af frivillige kræfter skaber noget godt for hinanden – uanset alder. Samtidig har vi politisk en ambition om at skabe mere liv i bymidten gennem aktiviteter, der understøtter et rigt kultur- og fritidsliv med et stærkere fællesskab til følge. De besøgende vil komme til en feststemt Grindsted midtby, som er pyntet op og fuld af liv og aktiviteter. Vi håber, at festivalen sammen med Grindsted Festuge kan aktivere det lokale forenings- og kulturliv, så Grindsted kan vise sig frem fra sin bedste side.”

At skabe en festival i parløb med lokale kræfter er også ambitionen hos Mad & Kultur, der arrangerer festivalen sammen med Billund Kommune. For madfestivalen er en platform for både iværksættere, frivillige og etablerede aktører. Thor Andersen, stifter og medejer i Mad & Kultur siger:

“Festivalen skal samle byen og styrke både kultur- og madscenen ved at sætte et mere varigt aftryk. Staderne i vores store tipitelte er dedikerede til dem, der vil servere smagen af Grindsted – uanset om de driver en restaurant, er fødevareproducent eller madiværksætter. Og du er også velkommen til at tage fat i os, hvis du kunne tænke dig stå for en aktivitet eller optræde.”

I oaser af oliventræer, funklende lyskæder og flammer fra åben grill, kan gæsterne spise sig mætte i alt fra en Wild Dog – hotdogs med smagen af den vilde natur og loaded fries – fritter med toppings som bøfbearnaise og pulled pork – til sprøde forårsruller tilberedt fra bedstemors opskrift og Croffels – vafler lavet af chokoladecroissantdej serveret med toppings.

For børnene er der ansigtsmaling, cirkuslegeplads, gøglere og meget andet. Der er gratis entré til festivalen på Nørretorv, der har åbent fredag 16.00-21.00, lørdag 11.00-21.00 og søndag 11.00-19.00. Koncerter fredag og lørdag fra 21.00-22.30, hvor baren holder længe åbent.

Kilde: Billund Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.