Grindsted er endeligt udvalgt som fri bymidte

Foto: Billund Kommune.
dato

Grindsted er en af de 14 danske byer, der er udvalgt til forsøgsordningen "Frie Bymidter".

Ordningen løber fra 2024-2029 og har til formål at skabe mere liv og aktivitet i bymidten. Med ordningen følger finansiering og mulighed for at blive fritaget for lovgivning, hvilket giver byen mulighed for at teste nye løsninger og funktioner.

I Grindsted er fokusområdet GrindSTEDET, som er et centralt område i bymidten. Her vil man forene kommunale velfærdsfunktioner, private initiativer og borgerrettede tilbud. Målet er at gøre GrindSTEDET til omdrejningspunkt for bylivet i Grindsted og skabe en aktiv og levende bymidte.

Projektet har syv indsatser, herunder et eksperimentarium for forurening og grøn omstilling, et mødested for byens borgere, kreative åbne værksteder, et bykontor, skoletandpleje, omdannelse af torvene og en pulje til bygningsfornyelse.

Billund Kommune vil samarbejde med lokale aktører om at udvikle disse indsatser og dermed understøtte bylivet og styrke den nære velfærd.


https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/13732253/grindsted-er-endeligt-udvalgt-som-fri-bymidte?publisherId=13560004&lang=da
Kilde: Billund Kommune