BillundSkolen blev forvandlet til oaser af verdensdele

BillundSkolen inviterede i dag til en festival som kulmination på årets temauge med fokus på ”verdensdele”. (Foto: Billund Kommune)
dato

Eleverne på BillundSkolen har arbejdet med en Playful temauge med fokus på verdensdele, der i dag blev fejret med en festival på skolen. Under festivalen kunne forældre, borgmester Stephanie Storbank og udvalgsformand Bjarne Larsen dykke ned i og opleve elevernes imponerende arbejde med de forskellige verdensdele.

Det summede af liv, lyd, smag og duft fra andre verdensdele, da BillundSkolens elever præsenterede deres arbejde med verdensdelene under dagens festival.

”Temaugen er et led i et Playful undervisningsforløb, som vi har sammensat med fokus på læring, kreativitet og kulturel udforskning. Gennem tværfaglige aktiviteter har eleverne fået en dybere forståelse af vores mangfoldige verden, og det var en fornøjelse at se mærke deres begejstring, da de i dag stolt viste deres imponerende arbejde frem,” siger Anja Lund Becker, skoleleder på BillundSkolen.

Årets tema ”verdensdele” giver eleverne mulighed for at udforske de forskellige kontinenter, deres kulturer, geografiske kendetegn, historie og unikke traditioner, hvilket er i tråd med Billund Kommunes tilgang til undervisningen (Playful Learning), hvor eleverne eksperimenterer og leger sig til læring.

”Vi har indført en legende tilgang til undervisningen i alle vores folkeskoler, og leg ikke skal forstås som en aktivitet i sig selv eller som sit eget skolefag. Det er et mindset, som vi bruger i alle skolefag til at lære. Vores mål er, at eleverne oplever skolen som et meningsfyldt sted at lære og være sammen med andre. Derfor er jeg rigtig glad for, at jeg i dag fik lov til at møde en masse engagerede elever, der gennem tværfaglige projekter satte fokus på andre verdensdele – blandt andet gennem både duft, smag og lyd,” udtaler Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Anden og tredje årgang har for eksempel haft fokus på Asien, hvor de i ugens løb har deltaget i forskellige værksteder, hvor de bl.a. kom omkring karate fra Japan med besøg af en karateinstruktør. Derudover har de brugt sanserne i arbejdet med rispapirruller og duftet til asiatiske krydderier.

Samtidig har mellemtrinet haft sydamerikansk tema, hvor de bl.a. har bagt et sødt brød ved navn pan de muerto (de dødes brød), som de gav smagsprøver på under dagens festival, hvor forældrene også kunne dufte til de krydderier, som anden og tredje årgang har arbejdet med.

Derudover satte eleverne ord på den tværfaglige læring, som de har opnået gennem temaugen. Udvalgsformand Bjarne Larsen deltog også under festivalen, og han kvitterer for elevernes gode arbejde.

”Vi tror på, at eleverne lærer bedst, når de får lov til at eksperimentere, og det synes jeg, at denne temauge bekræfter os i. Jeg kan nemlig forstå på lærerne, at eleverne har blomstret gennem temaugen, hvor deres kreativitet er kommet i spil, og den begejstring smitter af. Jeg er derfor rigtig glad for, at jeg i dag fik muligheden for at se elevernes imponerende arbejde,” siger Bjarne Larsen, formand for Billund Kommune Børne- og Familieudvalg.

Kilde: Billund Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.