221 elever deltog ved Skole OL-lokalstævne i cricket

Der var fuld gang i den på banerne ved Billund Idrætscenter, hvor 221 elever onsdag formiddag konkurrerede til Skole OL-lokalstævnet i cricket. (Foto: Billund Kommune)
dato

Der var fuld gang i den på banerne ved Billund Idrætscenter, hvor 221 elever onsdag formiddag konkurrerede til Skole OL-lokalstævnet i cricket. Et lokalstævne, der var arrangeret af den lokale cricketklub, Billund IF Cricket, som er opstået som følge af værtskabet for Skole OL-finalen, hvor cricket er på programmet.

Til dagens lokalstævne var der også medlemmer fra kommunalbestyrelsen til stede for at støtte de deltagende elever. Her fik de sammen med de 221 elever mulighed for at afprøve deres evner i cricketspillet, som i høj grad kræver samarbejde og fairplay Som alle idrætter i Skole OL, er cricketspillet versioneret i børnehøjde, så der er høj aktivitet for alle deltagere, og fællesskabet er i fokus.

Lokalstævnet var arrangeret af Billund IF Cricket, der er opstået som følge af Skole-OL-værtskabet i Billund Kommune.

"Det er utrolig positivt, at Skole OL-værtskabet har ført til en ny cricketklub i kommunen, hvor vores unge kan få mulighed for at udfolde sig og lære igennem sport på en sjov og anderledes måde. Samtidig er jeg stolt over at mærke den store opbakning fra vores lokale foreningsliv til Skole OL - både som arrangører af lokalstævner og som frivillige til finalen," siger Simon Nikolajsen Jørgensen, formand for Teknik-, Miljø- og Kulturudvalget i Billund Kommune.

Gennem Skole OL stifter eleverne bekendtskab med en række sportsgrene, som de ikke normalt afprøver i den almindelige idrætsundervisning. Igennem en sportsgren som Cricket lærer eleverne fairplay, samarbejde og disciplin på en sjov og udfordrende måde.

Vinderne af dagens Skole-OL lokalstævne blev 6.b fra International School of Billund og 5.a fra Vestre Skole, der dermed er kvalificeret til Skole OL-finalen i Billund i juni.

Skole OL-finalen finder sted den 11. til 14. juni 2024 og er for elever fra 4.-8. klasse. I løbet af skoleåret deltager skoleklasser rundt omkring i hele landet i undervisningsforløb og lokalstævner, som arrangeres i samarbejde med de lokale idrætsforeninger. De vindende klasser fra hvert lokalstævne går videre og får en plads til Skole OL-finalen.    

Billund Kommunes værtskab for Skole OL-finalen støttes af Ole Kirk’s Fond. Det er Danmarks Idrætsforbund (DIF) står bag Skole OL, som også støttes af Nordea-fonden og TrygFonden, ligesom der er samarbejde med flere virksomheder, bl.a. Salling Group (repræsenteret ved Bilka).

Kilde: Billund Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.